Hop til hovedindholdet

Webinar: Integration ift. gældende Integrationslov


Dato og tid

Lørdag d. 2. september 2017 kl. 09:00 til 10:00

Tilmeldingsfrist

Mandag d. 21. august 2017 kl. 12:00

Sted

Online Online

Webinar: Integration ift. gældende Integrationslov


Arrangementsbeskrivelse

Webinar: Integration ift. gældende Integrationslov

Om Integrationsloven

Med Integrationsloven, lov nr. 665 af 8. juni 2016, er der sket et paradigmeskift ift. modtagelse og integrering af flygtninge og  familiesammenførte til flygtninge i kommunerne. Det mest gennemgribende tiltag er, at integrationsprogrammet er skåret fra tre år til et år. Selvom der kan gives dispensation i op til fem år, så er incitamentet, at målgruppen skal i beskæftigelse fra dag 1 og indenfor det første år.

Loven kræver, at tilgangen til løsningen af integrationsopgaverne i kommunerne prioriteres radikalt anderledes. Hvor der tidligere var mulighed for at prioritere den sociale integrering af flygtningene, og dernæst den beskæftigelsesrettede integrering, skal der igangsættes en dobbeltfunktion fra dag ét, der både tager hånd om flytningens sociale problemstillinger og behov, mens der etableres virksomhedsindsatser.

Integrationsloven kræver en forandring af den faglige tilgang, det faglige mind-set og den faglige indsats i kommunerne.

Dette webinar henvender sig til sagsbehandlere og jobkonsulenter, der arbejder med voksne flygtninge og familiesammenførte.

Indhold

BDO tilbyder indsigt i en velafprøvet antropologisk metode ”Det effektive flow”, hvor der arbejdes med læring og kompetenceudvikling til varetagelse af den dobbeltfunktion, som loven lægger op til, hvor medarbejderne både skal kunne håndtere de sociale og beskæftigelsesmæssige udfordringer og iværksætte indsatser fra dag 1.

Der introduceres til:

  • BIP forskningsresultaterne, og hvorfor det er så vigtigt at tro på borgeren.
  • Den målrettede dialog med borgeren, så borgeren tager ansvar for egen sag.
  • Den målrettede og helhedsorienterede afklaring af borgeren, og hvorfor den er så vigtig.
  • Den team-orienterede tværfaglige etablering af virksomhedsindsatser for den enkelte borger, med inspiration i ’rundbordssamtalen’.
  • Supervision versus samtaler, og gevinsten for medarbejderen i at få superviserende indsigt i, om ’man som medarbejder holder kursen’ i den røde tråd med fokus på beskæftigelse.
  • Samarbejdet med virksomhederne, og hvordan det forstærkes og effektiviseres.

Webinaret har en varighed på max 1 time afhængig af deltagernes spørgelyst. Et webinar er et kursus, som foregår online - du har blot behov for en pc med lyd og internetforbindelse, så har du mulighed for at deltage.

Webinaret er gratis. Begrænset antal deltagere.

Deltag den 2. oktober 2017 i tidsrummet kl. 9 - 10.
 

Undervisere

Pernille Remming har fulgt mere end 500 flygtninge og indvandrere på vej ud på arbejdsmarkedet gennem kommunale beskæftigelses- og integrationsprojekter og private mangfoldighedsledelsesindsatser. Pernille guider flere kommuner i udvikling, tilrettelæggelse og gennemførsel af målrettet kompetenceudvikling for jobcenter, integration og beskæftigelse.

Else Rendbæk har mangeårig erfaring med undervisning i juridiske temaer i jobcentrene. Hun har tæt kontakt med mange jobcentre og kender udfordringerne i sagsbehandlingen på området. Else har en dyb faglig indsigt i beskæftigelsesområdets lovmæssige rammer, styringsmekanismer og evidens på området.